Константин МИШЕВ Вие харесвате ли тюрлю гювеч? Аз го харесвам като

...
Константин МИШЕВ Вие харесвате ли тюрлю гювеч? Аз го харесвам като
Коментари Харесай

Мишев: Тюрлюгювеч - Тачева, Плугчиева и Мартин Захариев с няколко други зеленчуци ще ни спасяват

Константин МИШЕВ

 

Вие харесвате ли тюрлю гювеч? Аз го одобрявам като гозба, само че никак не го одобрявам като политика. Не желая да съпровождам на шарлатаните, само че сходен кабинет ме хвърля в политико-кулинарен смут. Това ли измъдриха?

Тачева, Плугчиева и Мартин Захариев с няколко други зеленчуци ще ни избавят... и ни сервираха разбъркан гювеч.

Братята му викат тюрлютава. Турлитава (полнета со зарзават и месо) има свое родословие во турските зборови турли (türlü во модерниот турски) што значи " мешан " и тава, керамичко јадење.

Проектът за кабинет на Движение за права и свободи, Национална движение „Симеон Втори" и Българска социалистическа партия даже няма представители на ГЕРБ-СДС. Те ще бъдат като черен пипер от горната страна върху гювеча.

Докато бях блокиран, написах тези няколко фрази долу. Няма по ужасно от гювеча в политиката. За всекиго по нещо.

Ще се самоцитирам..., въпреки че е неприятен усет:

" Какво да кажа за доктор Габровски? Не го познавам персонално, само че единствено положителни неща съм чувал за него. И от други лекари, и от негови пациенти. Блестящ хирург и честен човек.

Но в този момент пиша не за него или за други почтени българи. Пиша за политическата отговорност на водачите на партии. Те и техните партии отиват на избори, с цел да завоюват нашето доверие. В бюлетините не написа, че министър председател ще става лекар по неврология, професор по философия или доцент по политология. Човек гласоподава за партии и водачи.

Ако това не бъде разбрано ясно - не би трябвало да приказваме за народна власт и парламентаризъм. Не споделям, че меритокрацията е неприятно нещо. Не. Но няма нищо общо с политическите избори. Нито с демокрацията. Ами вместо да вървим на избори дано учените и член-кореспондентите на Българска академия на науките да вземат решение какъв да е министър председател и кои да са министри. Защо да гласуваме в случай че водачите на партии се крият зад лекари или архитекти?

Не че лекарите и архитектите не могат да ръководят добре България. Убеден съм, че някои биха могли. Но въпреки всичко ние, гласоподавателите би трябвало да решим. Ако приказваме за народна власт.

И най-после. Няма такова животно експертен кабинет. Нито програмен кабинет.

Правителствата са политически и всичко останало е Орешарски. Или Беров.

Да ме елементарни доктор Габровски. Този текст не е против него. Тези няколко фрази са в отбрана на демокрацията. На ясните политически правила. "

 

Източник " Труд "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР